Aktualności

Nowe, rozszerzone wydanie „Fifki i żulika, czyli domowej kuchni łódzkiej” już w księgarniach

Po trzech latach od premiery pierwszej książki kucharskiej poświęconej tradycyjnej kuchni łódzkiej nakład został niemal wyczerpany. W odpowiedzi na niesłabnące zainteresowanie tym tytułem z przyjemnością przedstawiamy nowe wydanie „Fifki i żulika, czyli domowej kuchni łódzkiej” autorstwa Anny Wojciechowskiej. Wydanie zostało uzupełnione o 17 przepisów i wprowadzenie o łódzkiej wielokulturowości, a ponadto wyposażone w twardą oprawę. Teraz nawet intensywne użytkowanie książki w kuchni nie powinno jej zaszkodzić.

Oprócz dotychczasowych potraw jak zalewajka, dziad, fifka, makiełki, czy dudki, czytelnicy mogą znaleźć przepisy na m.in. zawijaki z kluskami na parze, wątróbkę z jabłkami, kaszankę z cebulą, czy grzyby w cieście. Już teraz życzymy wszystkim smacznego :)

Książka jest już dostępna w większości łódzkich księgarń, a także poprzez zamówienia za pośrednictwem naszej strony.

Podobnie jak przy pierwszym wydaniu honorowy patronat nad książką sprawuje Slow Food Polska. Partnerami tego wydania są ponadto DywilanBZB Projekt Biuro Zarządzania w BudownictwieStare Kino Cinema ResidenceRestauracja U Milscha oraz Pracownia Tytka.

a_okladka_fif-4

 

 

 

 

 

 

Clipboard02

 

 

 

Clipboard03

 

 

 

 

Clipboard01

Dodaj link do ulubionych.

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany i nie będzie rozpowszechniany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz używać następujących tagów i znaczników HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Współpracowaliśmy z: